"> ברכות לתמר אלאור על זכייתה בפרס מיוחד של רקטור האוניברסיטה העברית – בחברת האדם
הירשם לניוזלטר שלנו

ברכות לתמר אלאור על זכייתה בפרס מיוחד של רקטור האוניברסיטה העברית

אלאור, פרופ׳ לאנתרופולוגיה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בעברית, זכתה בפרס על תרומתה הייחודית במחקר, ביצירה, ובמיוחד בחיבורים המיוחדים שהיא עושה בין האוניברסיטה, השדות האינטלקטואלים בהם היא מתמחה, לבין מוסדות התרבות והאומנות המקומיים.

אלאור היא מהאנתרופולוגיות הבולטות בתחום חקר התרבות, האוריינות, המגדר והדת. בעבודותיה היא משלבת בין שאלות על האנתרופולוגיה של הידע, האוריינות, מגדר ודתיות, ולאחרונה היא מתמחה גם בחקר התרבות החומרית. אלאור הדריכה בנושאים אלו עשרות סטודנטים וסטודנטיות לתואר שני ולדוקטורט.

לאורך השנים, אלאור לא הסתפקה במישור העיוני והמחקרי ושאפה תמיד לחבר באופן אלגנטי ומקורי, בין ממצאי מחקריה פורצי הדרך, ופרסומם באכסניות המכובדות ביותר בעולם, לבין הצגתם בפורמטים של מוסדות התרבות והאומנות.

אלאור מצליחה לחבר בין עולמות שאינם נשזרים יחד בדרך כלל. כך למשל, כאשר חקרה את נושא הסנדלים כאובייקט תרבותי אוניברסלי, היא הציגה את ממצאיה בפלטפורמה של תערוכה במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב, וכאשר עסקה בשאלות של אשפה וסילוק חפצים, מיון וקלסיפיקציה של אובייקטים, היא הציגה את ממצאי המחקר בתערוכה במוזיאון העיצוב בחולון וכן בתערוכה בפארק חירייה.

בעשור האחרון אלאור יזמה את פרויקט נוסף המשלב בין אתנוגרפיה ותרבות, הפעם תוך שימוש בפלטפורמה של הקולנוע- פסטיבל הסרטים האנתרופולוגיים בשיתוף עם הסינמטק של ירושלים, שהפך לאחד האירועים המרכזים של הקהילה האנתרופולוגית בישראל. מדובר ביוזמה מקורית וייחודית. כבר מהאירוע הראשון הסינמטק היה מלא ובשנים האחרונות, הפך הפסטיבל למוסד עבור כל מי שהאנתרופולוגיה וחקר התרבויות קרוב לליבם. בפסטיבל מוקרנים סרטים ייחודיים, המבוססים על אתנוגרפיה בתרבויות שונות: האמזונס, סין, יפן, קולומביה, פרו, הודו, ברזיל, ועוד. הסרטים נבחרים על ידי אלאור, לידיה גינזבורג (דוקטורנטית מהמחלקה בעברית) והבמאית נורית קידר, המנהלת האומנותית של הפסיטבל.

הפרס מהווה הוכרה בפעילותה של אלאור באוניברסיטה ואל מול הקהילה האנתרופולוגית בפרט והציבור הרחב בכלל, אבל הוא גם מהווה הכרה לחשיבות מקומה של האנתרופולוגיה בתוך האוניברסיטה העברית ובאקדמיה בכלל.