ספר חדש על יזמים ויזמיות לקידום שלום
ספר חדש לחוקרות פרופ' עמליה אוליבר , פרופ' תמר זילבר, ד"ר תמי רובל-לישפיץ, ד"ר חנין מג'אדלה וד"ר יוספה טביב-כליף, על סיפורי חיים של יזמים ויזמיות חברתיים שפועלים לקידום שלום במרחב הקונפליקט הישראלי-פלסטיני.
ראשיתו של הספר ״Peace Entrepreneurs and Social Entrepreneurship״ בתוכנית הופמן למנהיגות ואחריות לתלמידי ותלמידות מחקר מצטיינים.ות, באוניברסיטה העברית. באופן מדוייק יותר, אפשר לייחס את נקודת ההתחלה של הספר לאחד ממפגשי הופמן אליו הגיעה הדסה פרומן לדבר עם העמיתים על פרויקט שורשים-ג'ודור – יוזמה מקומית משותפת של פלסטינים ויהודים אשר מטפחים יחסי שכנות ומקיימים ביחד הרצאות ומפגשי לימוד לנשים, נוער, ילדים ולציבור הרחב. המפגש היה מרתק במיוחד והוליד דיונים שהמשיכו גם לאחר שהמפגש הסתיים; בעקבות כך הקמנו צוות של חוקרות מהאוניברסיטה העברית, שכולן היו מעורבות בצורה זו או אחרת בתוכנית הופמן – כעמיתות בעצמן וכמנחות בתוכנית. לצוות הצטרפו עמיתים ועמיתות נוספים שלקחו חלק בראיונות והתוצר הסופי לפניכם/ן: ספר העוסק ביזמות חברתית וביזמות שלום בפרט.
הספר מציג סיפורי חיים של יזמים ויזמיות חברתיים שפועלים לקידום שלום במרחב הקונפליקט הישראלי-פלסטיני. הספר, המבוסס על מתודולוגיה נרטיבית, מציע מסגרת ניתוח חדשנית המשלבת בין ידע מחקרי על יזמות חברתית, הגדרת המושג 'יזמות שלום' ומיפוי המאפיינים הייחודיים לו. בנוסף, הספר מספק היסטוריה קצרה של העימות באזור.
במוקד הספר עומדים 11 סיפורי חיים של יזמים ויזמיות, ישראלים ופלסטינים, שחותרים.ות לשלום באמצעות מיזמים חברתיים. פרקי הספר חושפים מארג עשיר ומגוון של אקטיביזם חברתי ומלמדים על האתגרים שניצבו בפני היזמים.ת כמו גם על המניעים והמוטיבציות שעמדו בבסיס המיזמים שלהם.ן. כותבות הספר מסכמות אותו במבט השוואתי תוך ניסיון למצוא נקודות דמיון ושוני בין הסיפורים, ומציעות תובנות לגבי מה שמניע אנשים לפעול כיזמי.ות שלום ולגבי מה שמאפשר להן.ם להתמיד בפעילותם.ן לנוכח עימות מתמשך.
תיעוד זה של סיפורי חיים של יזמי ויזמיות שלום עשוי לעורר עניין בקרב כל מי שחי באזורנו, ומי שמתעניין בסכסוך הישראלי-פלסטיני, ובדרכים לפתרונו. כמו כן, הספר מציע תובנות חשובות לחוקרים וחוקרות של יזמות חברתית המחפשים דרכים חדשות ללמוד ולהבין מיזמים בהקשר של סכסוך וקונפליקט. הספר יעורר השראה בקרב יזמים ויזמיות חברתיים, ויזמי שלום בפרט, ויכול לסייע לקובעי מדיניות העובדים עם יזמים ויזמיות חברתיים באזורי עימות