"> ברכות לעזרי עמרם על אישור עבודת הדוקטורט – בחברת האדם
הירשם לניוזלטר שלנו

ברכות לעזרי עמרם על אישור עבודת הדוקטורט

ברכות חמות לעזרי עמרם, על אישור עבודת הדוקטורט שלו ״שורשיו של המטבח הפלסטיני-ישראלי: אוכל, תרבות וזהות בכפר קאסם״. העבודה נכתבה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב בהנחייתו של  פרופ' ניר אביאלי.

עמרם, שבעבר היה גם מזכיר האגודה האנתרופולוגית הישראלית, ישתתף השנה בתכנית "ממשק" של האגודה הישראליתלאקולוגיה ומדעי הסביבה. מטרת התכנית היא לטפח קשרי אקדמיה וממשל ולקדם נושאים סביבתיים על ידי שילוב מדענים במשרדי הממשלה השונים. במסגרת התכנית, עמרם ישובץ במשרד האנרגיה.

על עבודתו של עמרם:

מחקרו של עמרם עוסק במפגשים בין יהודים לפלסטינים בכפר קאסם, עיר פלסטינית בישראל ומתמקד ‏במרחבים של אוכל כדוגמת מסעדות, מאפיות, דוכני אוכל, השוק העירוני וסיורי אוכל ‏תיירותיים בעיר. מטרת המחקר היא לחשוף, לנתח ולפרש את ההיבטים התרבותיים, החברתיים והפוליטיים ‏שבמפגש בין יהודים לפלסטינים אזרחי ישראל בהתבסס על ההנחות כי מרכזיות האוכל בחיי היום-יום משקפת, מעצבת ‏ומשפיעה על כל ההיבטים אשר בהווייתנו האנושית; וכי תחום האוכל לעתים קרובות נתפס כ"לא פוליטי" ועל כן מהווה זירה נוחה יותר לביטוי עצמי ולבחינת יחסים חברתיים. המחקר שופך אור על היחסים החברתיים והתרבותיים ‏בין פלסטינים ויהודים בישראל בתום העשור השני למאה ה-21 ומציע זווית חדשה להבנת המתחים האתנו-לאומיים ‏בישראל.‏ מחקר זה בא לאתגר את ‏התפיסה כי ישראל מאופיינת בהקצנה שגוברת בשני ‏הצדדים וכי יחסים אלו עשויים להגיע לעימות ‏וקריסה‏ וממחיש כיצד פלסטינים ויהודים מתמודדים בחיי היום-יום עם מתיחות זו ותופסים את עתידם המשותף בישראל.‏ באמצעות הבחינה של היחסים במרחבי האוכל המחקר טוען כי הפלסטינים אזרחי ישראל נמצאים בתהליך מואץ של השתלבות בחברה הישראלית תוך מאבק על זכויותיהם החברתיות ושימור זהותם הפלסטינית, בדגש על זו התרבותית ופחות על זו הלאומית. עוד נטען במחקר, כי הדרישה להכרה במאפיינים הייחודיים של הפלסטינים בישראל אינה מנותקת מהרצון להיטמע ואף לקחת חלק בעיצוב החברה הישראלית.

עוד על עמרם: