בין חתולים לכלבים ואנשים- האם לא הגיע הזמן להכניס גם ישויות חיות שהן מעבר לאדם, במחקר על האדם?
האנתרופולוגית אורית הירש-מציאולס מתארחת בפודקאסט של כרמל וויסמן "המצב הפוסט-אנושי" על אנתרופולוגיה רב-מינית (multispecies), אחד הגישות הבולטות כיום באנתרופולוגיה. הירש-מציאולס, בהמשך לגישות עכשוויות באנתרופולוגיה, מציעה כי החיה אינה רק תפאורה או סמל, אלא היא ישות העומדת בפני עצמה, כחלק ממערכות היחסים החברתיים שלנו.
האנתרופולוגית אורית הירש-מציאולס מתארחת בפודקאסט של כרמל וויסמן "המצב הפוסט-אנושי" על אנתרופולוגיה רב-מינית (multispecies), אחד הגישות הבולטות כיום באנתרופולוגיה. האנתרופולוגיה מוגדרת בתור "מדעי האדם", כאשר היחס למילה אנתרופוס בעצמה מציע אפשרויות שונות לניתוח של בעלי חיים אחרים תחת האנתרופולוגיה. המילה אנתרופוס ביוונית, מספרת הירש-מציאולס, מובנת בתור "הוא שמביט למעלה" בתור יחסים עם האל, או בתור קריאה כי מדובר באנתרופוס כגבר הדומיננטי השולט בסביבתו. כך, החיה נתפסה כתפאורה בעולם בני האדם, בתור מקור להשוואה של מהו האדם מול מה הוא לא. הירש-מציאולס, בהמשך לגישות עכשוויות באנתרופולוגיה, מציעה כי החיה אינה רק תפאורה או סמל, אלא היא ישות העומדת בפני עצמה, כחלק ממערכות היחסים החברתיים שלנו.
הירש-מציאולס, כיום פוסט-דוקטורנטית בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות באוניברסיטת חיפה, וחלק מצוות ההיגוי של הקהילה האקדמית ליחסי אדם-חיה בישראל, ביצעה את מחקר הדוקטורט שלה באי היווני פארוס. לאי היא הגיעה עם כלבתה, שנף, שהייתה מעין אינפורמנטית שלה ותוך היחסים בינה לבין אנשים וכלבי האי, היא הצליחה להיטמע באי ולהבין את היחסים השונים באי. בין היתר, היא מסבירה כיצד השוטטות של שנף הביאה אותה להכרת המתח הפוליטי על מהגרי האי, בייחוד על נושא אכילת כלבים והיחס למהגרים.
עוד על מחקריה של אורית הירש-מציאולס:
עוד בנושא: