ארז מגור זכה בפרס הדוקטורט המצטיין של האגודה ללימודי ישראל
ברכות חמות לארז מגור, כיום כיום עמית בתר-דוקטורט במרכז ספרא לאתיקה באוניברסיטת תל-אבי (ובקרוב בעמיתי בובר באוניברסיטה העברית), אשר זכה בפרס הדוקטורט המצטיין של The Association for Israel Studies (ביחד עם Lindsey Pullum).
עבודת הדוקטורט של מגור, " Politics of Innovation: The Entrepreneurial State and the Making of Israel’s ‘Start-up Nation’" נכתבה במסגרת המחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטת ניו-יורק (NYU), ובוחנה כיצד הפכה ישראל להיות מזוהה כ"סטארט-אפ ניישן"— עמק הסילקון של המזרח התיכון? מי עומד מאחורי שינוי מבני זה מתעשייה מסורתית לתעשיית ידע, ומדוע מעבר זה התממש בצורה כה מוצלחת דווקא בישראל?
מגור בוחן את שאלות אלו מנקודת מבט השוואתית-היסטורית ומסתמך על מגוון חומריים ארכיונים ורעיונות עומק עם אנשי תעשייה וממשל בכירים. בעוד שנהוג לראות בענף ההייטק הישראלי כיצירה של יזמים פרטיים וכוחות השוק, מחקרו חושף את השורשים הפוליטיים של התעשייה ומדגיש את תפקידם המכריע של סוכנויות פיתוח ממשלתיות ובראשם משרד המדען הראשי (כיום רשות החדשנות).
מחקרו של מגור מראה שבניגוד לדעה הרווחות לפיה מגזר ההייטק בישראל נוצר ומצליח בזכות השוק החופשי ויזמות פרטית, זה לא היה מתקיים ללא מעורבות מאסיבית של המדינה ומדיניות חדשנות ממשלתית.